Vékony Sportster

Villahíd, teleszkóp, kormány, tank... minden a vékonyság jegyében.

További képek:

 

 

 

Gergő merev Sportster motorja

Gyári váz lemerevítve, egyedi springervilla olajtartály kormány stb...

További képek:

 

 

Zsolti Shovelhead motorja

Egyedi merev váz, 1200-es Shovelhead blokk, 4 sebességes váltó, nyitott primer, lábkuplung kéziváltó,Wla springer villa, sok egyedi alkatrész és fényezés.

További képek.

 

 

Rusty Ironhead 900

Kraftech Sportster merev váz, 1965-ös Ironhead blokk felújítva, Magneto gyújtással. Rengeteg egyedi alkatrész. Króm helyett rezezés, ez utóbbi pedig "öregítve" lett.

További képek.

 

 

Zoli Evo-ja

Kraftech merev váz, Evo blokk, 200-as hátsó gumi, Sportster első futómű, + sok egyedi alkatrész.

 

További képek.

 

 

Sporster chopper

Egyedi softail váz Spori blokkhoz, a felhasznált alkatrészeket sem hagytuk változtatás nélkül (pl olajtartály tank) illetve sok minden készült egyedileg (sárvédők, kipufogó, ülés, aksi- rendszámtartó..)

További képek.

 

 

Dyna átalakítás

Ennek az ötsebességes Dyna-nak a küllemét átalakított Sportster tankkal, rugós üléssel, retro gumikkal gondoltuk újra.

További képek.

 

 

 

Attila merev vázas Sporija

Attila egy kívűl-belül lestrapált motorral érkezett hozzánk. Egy Paughco merev váz segítségével alakítottuk át jelentősen a motort. Természetesen a motorfelújítás sem maradhatott el.

További képek.

 

 

Sportster-softail chopper

Egyedi softail váz, amelybe egy 4 sebességes Sportster blokk került.

További képek.

 

 

 

 

Trucido

Már a második egyedi Dynatail vázunk (Softail váz Dyna erőforráshoz), 18-as 80 küllős kerekek, 260-as hátsó gumi, 58mm-es fordított első teleszkóp. Egyedi sárvédők, ülés, olajtartály, kormány...

További képek.

 

 

Springer Softail 280

280-as hátsó gumi, hatjás átalakítva a jobboldalra, Sportster tank átalakítva, egyedi sárvédők, 3"-os nyitott primerhajtás, 1550 köbcentire fúrva, S&S G karbi, Supertrapp kipu.

További képek.


 

Electra Glide csinosítgatás

Dobozok megnyújtva, sárvédő hosszabbítva, dobozok közötti hézagok eltüntetve.

További képek.

 

 

 

Springer-Softail-Sportster

Twin Cam Softail váz, benne egy 2007-es Sportster 1200-es blokk, hátul V-Rod kerék, elöl 21-es Harley custom, egyedi hátsó sárvédő, és kipufogókönyök, a dob egy gyári lerövödítve, Softail tank nyújtva, lengővilla és az olajtartály átalakítva jobbhajtásra.

További képek.

 

 

Honda Shadow átalakítás

Váz hátulja átalakítva, egyszemélyes ülés, egyedi- légszürő, kormány, hátsó sárvédő, villahíd, lábtartó, Vance&Hines kipufogó, nyújtott tank.

További képek.

 

 

 

26" Rocker

Rocker átépítés 26"-os első kerékkel, egyedi 6 fokkal megdöntött villahíddal...

További képek..

 

 

Péter Spori Springer Bobberje

Péter Írországból 2004-es Sporiját már régen át szerette volna faragtatni és izmosítani. Mi ezt Zero springervillával, vázátalakítással, szélesített leültett tankkal, kerek olajtartállyal, egyszemélyes nyereggel, feketére szinterezett 16'-os felnivel, fehér oldalfalú retró gumikkal, átalakított wla kormánnyal, és 1200-es Wiseco dugattyúkkal valósítottuk meg.

További képek..

 

Carbonito II

Átszabtuk egy korábbi építésünket. Módosított, nyújtott váz, átalakított 50 mm-es Marzocchi villák, 3,35" Ultima nyitott beltdrive.

 

 

További képek...

 

 

Kék Bobber

Amerikai merevváz, Evo motorblokk, nyitott primer, springervilla, egyedi HotRod-os kipufogó, letisztult formák jellemzik ezt a mindennapokban - aszfalton :) - használható Bobbert.

További képek.

 

 

Bence 900-as Ironhead-je

Az 1959-es blokkal ellátott merevvázas motor, kupplung és töltés generál után repül az úton, csak megállni ne kelljen a dobfékekkel...

 

További képek.

 

 

Depressus

Minden darabja a tulajdonos elképzelése alapján készült tengernyi kézimunkával.

További képek.

 

 

 

Fatboy 260

Bora - török barátunk - tényleg egy "fatboy"-t szeretett volna. 260-as hátsó gumival, kígyómintás fólia fényezéssel.

További képek

 

 

 

 

Dyna-ból Softail

Harley Dyna-hoz kifeljesztett DynaTail Softail vázunk felhasználásával készült. Az erőforrás gumiágyazású (akárcsak a gyári Dyna esetében). A motor küllemét és méretét a megrendelő igénye szerint szabtuk.

További képek

 

 

 

D-Csepel 125

Az egyik legszebb szoci magyar motor, egy 1957-ben gyártott D-Csepel (a kormányt és a fényezést kivéve) korhű restaurációja.

 

További képek

 

 

 

Night Rod 260

Night Rod ami már korántsem fekete, 260-as hátsó gumival, légrugóval, egyedi hátsó sárvédővel (a gyári szanaszét vágva és összeillesztve) és üléssel.

További képek

 

 

 

Variációk Sportsterekre

4 enyhén és különböző stílusban átépített Sporit tekinthettek meg.

További képek

 

 

 

 

Chopster

Az Első Magyar Motorépítő Párbaj győztese... 90 nap alatt építettük a kamerák kereszttüzében. A hozzáértőket is meglepi elsőre a Sportster blokk és a Bigtwin váltó párosítása....

További képek, infók.

Videók a motor építéséről

Sajtó: Wild 163

 

Red Frankenstein

Egyre több alkatrész sorakozott raktárunkban a magyar motorépítés hőskorából. Porfogóként is kiválóan működtek, de mi inkább elkezdtük összeillesztgetni és átszabni a darabokat, és a kisérlet végén feldübörgött egy igazi szörny...

További képek.

Sajtó: Wild 157

 

 

 

V-ROD 240

A saját V-ROD szélesítő csomagunk felhasználásával készült. Meg még egy-két extra cucc és igancsak megváltozott a motor külseje.

További képek.

 

 

 

 

Széles Út Lowrider

Magyarországon elsőként ennek az épített motornak a születését követhettétek nyomon a tv képernyőjén keresztül. A motor az adásokkal egyidőben - mondhatni élőben - készült. A szűk költségvetés és határidő ellenére igyekeztünk minél egyedibbre varázsolni a járművet, ami időnként okozott egy kis fejtörést.

További képek, infók

Videók a motor építéséről...

Sajtó: Wild 154

 

A Skandináv stílus

E motor tulajdonosához közel állnak a Skandináv stílusú építések, lévén, hogy ő Finn nemzetiségű. Mindig is egy olyan motort szeretett volna ahol távcsővel kell nézni az első kereket... Rajtunk ez nem múlott, vágtunk, furtunk, faragtunk, hegesztettünk, és végül elmondhatjuk, hogy tényleg nem fut túl közel a vázhoz az első kerék... További képek, infók itt...

 

 

 

 

Skull

2006 őszén újabb kihívással kellett szembenéznünk. Tamás az Irish Dog gazdája egy Softail vázas choppert szeretett volna Sportster blokkal... a régi motorjából csak az erőművet és a hátsó kereket használtuk fel. A vázhoz egy Twin-Cam Heritage sérült vázát találtuk a legalkalmasabbnak, amelyet szétvágtunk és megnyújtottunk. Nem kevés munkaórát töltöttünk el a felfüggesztések kialakításával, hogy a softail rugók fölé még beférjen a hátsó henger is. Természetesen a motor többi alkotóeleme is egyedileg készült, vagy jelentős átalakításon ment keresztül... További képek, infó itt.

Sajtó: Wild143

 

Hurricane Softail (Twin Cam Softail átépítés)

Ez a projekt 2 használt Hurricane felnivel indult, majd egy balesetben kissé megfáradt Softail megfelelő donornak bizonyult. Ledobáltuk róla a fölösleges gyári alkatrészeket (szinte mindent), és annak érdekében, hogy a teljesítménnyel se legyen gond, a motor belsejébe is belenyúltunk. Elől félvakoknak való Bi-Xenon fényszoró ragyog. A hátsó Hurricane felni amin eredetileg egy 180-as gumi feszült, kiszélesítésre került, hogy egy kicsit vaskosabb (240) gumi is elférjen rajta. További képek, infó itt.

Sajtó: Wild 136

 

 

Anger Rod (Peti 280-as V-ROD-ja)

Egy kicsit gazdaságosabb átépítés mint a narancs V-ROD, a pénzügyi keretek erősen behatárolták az alkatrészek beszerzését, igy a legtöbbje egyedileg készült. Mint például a 10x18-as hátós kerék amely a gyári V-Rod kerék és egy BMW5-ös felni párosításával készült. További képek, infó itt.

 

 

 

 

 

Irish Dog (Sportster átépítés)

Kevesen építenek át komolyabban Sporit, ez valószinüleg annak tudható be, hogy elég érdekes alakja van a vázának. Mi - egy Kedves megrendelőnk kérésére - nekiláttunk. A 200-as gumi a legnagyobb amit a váz "enyhe" alakításával (és a lengővilla megnyújtása nélkül) be lehet préselni a motorba. Ennél a projektnél is rengeteg egyedi alkatrész került legyártásra és beszerelésre. Természetesen lennének még ötleteink a további finomitgatásokra, de sajnos itt is megkötötte a kezünket a tulajdonos pénztárcájának mérete. További képek, infó itt.

 

Sajtó:
Wild 123

 

 

Monster-ROD (V-ROD 300-as gumival)

Igy kell feltünést kellteni egy V-ROD-dal! Hátulra egy 300-as gumit raktunk, a lengővilla gyári maradt 'picit' kiszélesítve. Az első beltkerék 42 mm-rel van eltolva, természetesen ilyen mértékű eltolást nem sokáig viselne el csapágyazás nélkül a váltótengely... A gyönyörű mart alu kiflik, a kormány-kiemelő, a kormány, és a műszertartó az olasz Rizomától származik. Az átalakítás a narancs fényezéssel együtt 3 hetet vett igénybe. További képek, info itt.

Sajtó:
Wild 119
Biker II/6
Motorrevü 2006/2

 

 

 

Carbonito

Ez bizony nem egy kit bike... és nem is egy 15 millió forintos project... A softail vázon, és a primerdeklin/kupplungon kívül semmi sem széria, és az alkatrészek nagy többségét sem tudjátok fellelni egyetlen katalógusban sem... hosszan tartó kézimunkával készültek... tényleg egyedivé varázsolva a motort. Na és persze ne feledkezzünk meg a nagyon látványos szénszálas (nem matrica) borításról. Részletek, további képek itt ...


Sajtó: Custombike 2006_08